Kort presentation av min bok ”Status eller Ålder”(2013).

 

Denna bok framförallt handlar om oss själva, om vårt liv på Jorden, om våra kroppar och faktorer som påverkar oss dagligen, året runt tills vi säger ”Adjö!” till underbara livet på denna fantastiska planet och åker iväg…

Här vill jag presentera några viktiga delar av min bok som består av 105 sidor av berättelser, upplevelser, bilder och faktamaterial grundad på mina iakttagelser.

 

Serva din kropp som din bil!

 

Vi servar våra bilar betydlig bättre än våra egna kroppar. De flesta servar sin bil enligt schema utan att vänta tills någonting gör sönder. Därför att det är smartare och ekonomisk gynnande att serva bilen mellan jämna tider och antalet sträckor än att stå på vägkanten med triangel och havererat växellåda på en felplats och alldeles olämplig tid. Vi borde göra exakt detsamma, t o m lite mer kanske med våra kroppar med tanke på vår hälsa.

 

Den här boken handlar om hälsa och ohälsa; att upptäcka någonting i dig, i din kropp eller bli överraskad av fruktansvärda besked efter läkarbesök vid en värk och smärta; att ha koll på dig själv eller låta saker hända med dig, din hälsa; att förebygga sjukdomar, förädla din kropp och hälsa eller bli förstörd successivt, dag efter dag utan att ha en aning om detta. Det handlar om liv och död.

 

Här några citat ur boken:

”… Det är bara du som på något sätt kan påverka kroppens och själens förstörelseprocess.

Du kan stoppa (delvis), fördröja eller påskynda den här processen.                                                                

Allt beror på ditt humör, hälsa, vilja och karaktär.

För att på riktigt uppskatta vårt eget liv måste vi sätta priset, det riktiga värdet av vårt liv. Man gör olika handlingar för sitt eget liv, sin kropp och själ utifrån värdet som man sätter på livet, prislappen på pannan.

 

Det är alltid bättre förebygga sjukdomar än att bota dem och undvika krisen än att överleva den. Varje sjukdom, psykisk kris eller depression är egentligen resultat av våra egna misstag, nonchalans, passivitet, okunskap, lättja och slarv. Varje sjukdom (fysisk eller psykisk) och kris är ett hårt slag på vårt liv, vår kropp och själ. Den krossar och sliter oss varje gång när vi drabbas. Slitagets grad är rakt proportionell till slagets kraft, sjukdomens sort, krisens djup och denna obehagliga processens längd och karaktär. Ingen kan veta bättre än vi själva Vad händer med oss – med vår själ, hälsa och vårt humör.

Det behövs bara lite ansträngning av oss själva för att känna, upptäcka den egna kroppen och själen och dess välbefinnande. När man upptäcker detta är hälften av uppdraget klart eller hälften av slaget är vunnen.  Sedan börjar man undra varför man har ont i ryggen, i hela kroppen, i njurarna eller andra organ.

 

Avicenna föreslog fastandet mot många sjukdomar och obehag. Han själv ofta använde fastandet mot olika sjukdomar, ohälsa inkl. mot förgiftning (av mat, dryck, insektsstickar mm).

Det är inte konstigt att både Islam och Kristendomen föreslår att fasta under vissa tider.

 

Lyssna, känna och tolka rätt kroppens signaler

 

… Det är väldig viktig att lyssna på kroppens signaler. Men för att lyssna den måste man kunna höra den. Sedan måste man kunna tolka de på rätt sätt. Och till slut måste man kunna tygla kroppens signaler.  För att kunna höra kroppens signaler först måste man lära sig om sin egen kropp. Och låt kroppen lära känna dig.

 

Det är kroppen signalerar om att nu är det dags att serva den! Vi har bättre koll på våra bilars servicetid än vår egen kropp. Det kanske bero på att bilen är rustat med en instrumentbräda som börjar båda blinka och pipa när det är dags att serva den. Samma signalsystem har också våra kroppar fast det är osynlig.

 

Var och en borde ha sin A-karta (anatomimedicinsk karta) på sin surfplatta, mobil, IP eller på sin PC. Ni kan föreställa vilken värdefull bibliotek om vår hälsa kunde vi skapa av miljoner faktamaterial.

 

 

Enligt forskarna (Sveriges Radio, P3, den 2013-08-01) 60 % av HIV smittade var upptäckt sent som ofta kan leda till döden…”

 

Det finns mycket mer och intressanta upptäckter gjorda av författaren som vill dela sina tankar med dig.

 

 

 

Hazratqul Khudojberdi

2014.01.18

 

 

 

 

 

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FÖRSÄLJNING:

Här kan du beställa bokensaturnus04@yahoo.se   Pris: 200kr./st.      För skolbiblioteket: 180kr/st.  För bokaffärer: 1850kr/10st. + porto

Betalning: till Swedbank. Kontonr. 8201644625101.  I rutan "Meddelande" skriv: Köp av Bok. Sedan skriv din leveransadress till min ovannämnda email adress. Boken skickas till dig inom 3 dagar.

ALLA FRÅGOR AVSEENDE BOKEN BESVARAS VIA EMAIL: saturnus04@yahoo.se